Ansvarlighed og bæredygtigt byggeri

Hos JFP opfører vi meget gerne bæredygtigt byggeri. Det er et spørgsmål om ansvarlighed over for både vores kunder og de, der skal arbejde, leve og bo i de bygninger, vi opfører og renoverer.
En bygning holder i gennemsnit i op mod 130 år. I Danmark står byggeri for halvdelen af det samlede energiforbrug, mens private boliger står for en tredjedel. Med den viden i baghovedet er bæredygtigt byggeri ganske enkelt nødvendigt i fremtiden.

Bæredygtigt byggeri vil sige at bygge høj kvalitet – og med lavt forbrug af ressourcer. Forbruget af energi skal være lavt - både under opførelsen, og når byggeriets brugere flytter ind. Bæredygtigt byggeri kræver brug af de mindst forurenende byggematerialer med den mindst mulige skadevirkning på brugernes sundhed. Bæredygtigt byggeri er også godt indeklima med naturlig ventilation. Bæredygtigt byggeri er desuden et godt arbejdsmiljø for vores håndværkere, håndtering og bortskaffelse af byggeaffald og mindst mulig påvirkning af naboerne til de bygninger, vi opfører og renoverer.

At beskæftige sig med bæredygtigt byggeri kræver konstant opdatering af viden på området. Hos JFP følger vi derfor nøje bæredygtigt byggeri i Tyskland og Holland, hvor traditionerne med bæredygtigt byggeri rækker meget længere tilbage, end dem vi har herhjemme.