Hos JFP Murer & Tømrer er arbejdsmiljø og sikkerhed på byggepladserne et område med stor bevågenhed. Derfor var der også både glæde og stolthed blandt medarbejderne, da vi den 11. juli kunne fejre et halvt år uden en eneste arbejdsulykke. Det blev naturligvis fejret til sommerafslutningen på både Sjælland og i Jylland med pølsevogn til alle medarbejderne.

Også i vores moderselskab, entreprenørvirksomheden JFP, glæder man sig over bedriften, og kvalitets- og arbejdsmiljøchef Dorte Hartvig siger: ”Det er en utroligt flot bedrift, at JFP Murer & Tømrer som håndværksvirksomhed med cirka 35 timelønnede har formået at undgå arbejdsulykker i seks måneder. Faktisk i syv måneder nu her i august, hvor vi heldigvis stadig ikke har haft ulykker. Det er virkelig godt gået!”

Hos JFP Murer & Tømrer har man valgt at gå i fodsporene af modervirksomheden, som har stor fokus på at nedbringe antallet af arbejdsulykker til et absolut minimum, hvilket betyder, at antallet af arbejdsulykker pr. omsat million kroner de seneste fem år er gået stødt nedad.

”Vi er ikke selv DS/OHSAS 18001-certificeret ligesom JFP, men vi har valgt, at vi langt hen ad vejen bruger den samme dokumentation og de samme processer, ligesom vi bruger ressourcer på at kunne trække på kvalitets- og arbejdsmiljømedarbejderne hos JFP. Det betyder, at vi konstant analyserer og laver korrigerende handlinger for at forebygge ulykker. Og heldigvis kan vi se, at det virker,” siger direktør for JFP Murer & Tømrer, Mikkel N. Steffensen.

”Det er langt fra alle håndværksvirksomheder, der bruger økonomi på sikkerhed og arbejdsmiljø. Det er flot, at JFP Murer & Tømrer har valgt at gøre det, og således gør mange af tingene på byggepladsen på samme måde og med lige så høje krav, som hvis de var certificerede. Det betyder, at de efterhånden har lige så godt styr på byggepladserne som hos deres certificerede storebror,” siger Dorte Hartvig.

”Man kan selvfølgelig desværre ikke helt undgå ulykker i vores branche. Men når de sker, undersøger vi hvorfor, så det samme ikke sker igen. Det giver rigtig god logik og føles både godt og rigtigt,” siger Mikkel N. Steffensen.